torstai 29. maaliskuuta 2012

Uhanaa!

Noniin, odotettu hetki on koittanut ja suunnitelmista tulee pian totta, joten vois olla aiheellista kertoa, ketkä tätä blogia kirjoittelee, mikä on Uhana Design, mitä täällä puhutaan ja mikä on elämän tarkoitus.

Elikkäs lyhyesti: tätä blogia kirjoittaa Mira ja Hanna - kaks äärimmäisen rentoa mimmiä - jotka Hämeen ammattikorkeakoulusta Wetterhoffilta valmistuttuaan päätti lähteä kokeilemaan siipiään yrittäjyyden maailmassa. Mitään virallista ei olla vielä perustettu, mutta päätettiin perustaa tää blogi, jotta voitais tuoda meidän ideoita julki ja näyttää mitä meillä on oikein mielessä! Ja eihän sitä tiiä, vaikka tästä olis jollekin jotain hyötyä tai iloa!

Tällä hetkellä hommat on siinä pisteessä, että käydään TAKK:issa (Tampereen aikuiskoulutuskeskus) yrittäjyyden ammattitutkintoa, joka alkaa olla loppusuoralla. (Viimeiset deadlinet ensi viikolla, apua!) Sen jälkeen ollaan oman onnemme nojassa ja yrityksen on tarkoitus olla pystyssä viimeistään loppukesästä tai alkusyksystä. Nyt vaan töihin, että hommat etenee! Työhuone meillä on ollut pari viikkoa olemassa, mutta siitä lisää myöhemmin!

Ensimmäinen ideaplanssi

Nimi Uhana Design tulee siitä, että minun eli Miran joku tai useampikin kaveri on luullut, että uhanalaiset eläimet tulevat paikasta nimeltä Uhana. (Itseasiassa ennen tätä yrityshommaa luulin, ettei kyseistä paikkaa ole olemassa, mutta väärässä olin. Uhana on paikka Sri Lankassa, joten ehkä ne uhanalaiset eläimet ihan oikeasti tuleekin sieltä!) Uhana on tietysti sanana myös hyvin lähellä ihanaa, jollaisia meidän tuotteet tietenkin tulee olemaan! Jos jotain syvällisempää merkitystä haluais keksiä, niin tekstiiliteollisuus Suomessa on aika uhanalaista nykyään, kun tuotanto on siirtynyt lähes kokonaan Aasiaan ja lähellä tuotetut vaatteet ovat harvinaisuus. Melko riski bisnes siis!

Tarkoituksena meidän olis kirjoittaa tietenkin siitä, mitä kaikkea me työhuoneella ja tämän yrityksen puitteissa tehdään, mutta myös kertoilla vaikka sisustukseen tai kirppislöytöihin liittyvistä asioista. Oikeastaan mistä tahansa, mikä meidän mielestä tuntuu siistiltä ja hyvältä jutulta!


Ei muuta kuin tervetuloa lukemaan! Mielellään toivottais paljon kommentteja :)

Jos tulee jotain salaista asiaa, mitä et kehtaa kommenttiboksiin laittaa, niin meille saa myös mailata: uhanadesign@gmail.com

- Mira ja Hanna

Ps. Kuvituksena ensimmäinen ideaplanssi Miran toimesta (lähinnä koskien printtejä yms.). Eli mikäli entiset merkit pitävät paikkansa, mallisto ei ole lähelläkään tuota suunnitelmaa.... :D Ainiin, lähteitä en muista, koska tuo on tehty sen verran kauan aikaa sitten, ettei blogista ollut vielä tietoakaan.

3 kommenttia:

  1. Teidän bannerinne on erittäin upea! Vaikuttaa kyllä muutenkin ihanalta blogilta - ehdottomasti jään seurailemaan :)

    VastaaPoista
  2. Margit, kiitos paljon! Ehkä tuut vielä työhuoneelle kesäks messiin ;D

    .vilma hang. Oi kiitos! Ihanaa :) Tervetuloa!

    VastaaPoista