keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Turku Design Festival: perjantai ja lauantai!

Voisin vielä kirjoitella mitä Turussa tuli nähtyä Late Night Shoppingin lisäksi! (Vaikka siinäkin tuntui olevan jo aika paljon - laskin, että kävelyä yhdelle päivälle tuli reilusti yli 10km.)

Perjantai oli tosi kylmä ja sateinen päivä, joten päätin jättää Manillan kevätfestit kokonaan välistä. Ennen kaupunkiin menoa kävin Liedossa osto- ja myyntiliikkeessä, jossa haluan käydä yleensä aina Liedon ja Turun reissuilla.Paikasta tekee erityisen hauskan se asia, että se tuntuu kuin penkoisi jotain mummolan vanhaa vinttiä. Ikinä ei tiedä mitä voi löytää! Paikassa myydään niin huonekaluja, koriste-esineitä, astioita, kirjoja kuin vanhoja vaatteita ja asusteitakin. Olen ostanut yhden lempilaukuistani täältä ja ostin toisella reissulla vielä toisen samanlaisen - ystävälle lahjaksi!


Tällä kertaa mukaan tarttui eräs tarjotin. Ehkäpä pistän kuvat kaikista design festivalien ostoksista samalla kertaa :D

Turussa kävin Turun ammattikorkeakoulun ensimmäisen vuoden vaatetusalan opiskelijoiden T-I-M-E
-muotinäytöksessä Apollossa. Mallistojen lähtökohtina olivat kierrätys, historian aikakaudet ja kaupunkiteema. Otin useita kuvia, mutta ikävä kyllä ne eivät onnistuneet, sillä valaistusta oli paikassa todella heikosti :( Näytöksessä oli monen tasoisia vaatteita. Osassa vaatteissa oli kivoja ja mielenkiintoisia leikkauksia, mutta useissa ongelmana oli (mielestäni) ns. yliyrittäminen. Itse sorruin koko kouluajan siihen, että yhteen vaatteeseen tai mallistoon pitäisi saada kaikki osaaminen näytettyä. Toivottavasti koulu on jotain itselle opettanut ja tulevasta mallistostamme tulee hyvä! :)


Näytöksen jälkeen haahuilin kaupungilla ja soitin Tiialle, joka oli äitinsä kanssa kiertelemässä keskustassa. Liityin heidän seuraansa ja käytiinpä vielä illan päätteeksi Fontanassa syömässä salaatit. Hyvää oli!


Tämä Turku Design Festivalien kontti oli koko viikon ajan kauppatorilla ja siellä vaihtui päivittäin tavarat, tapahtumat ja ihmiset. Perjantaina (eli näissä kuvissa) paikalla oli RCM.


Tällaisesta kyltistä tiesi aina olevansa oikeassa paikassa :D


Lauantaina oli vuorossa Ekodesignmarkkinat ja Turku Design Now-myyjäiset. Niiden jälkeen kävin vielä ensimmäistä kertaa Logomossa katsomassa Versot12-näyttelyn. Kiersin tapahtumia yksikseni ja hieman tylsyyksissäni, mutta onneksi tapahtumat oli kivoja ja paljon katsottavaa oli. Annanpa siis kuvien puhua puolestaan. Versot12-näyttelyn kuvat laitan omaan postaukseen, ettei ihmisten (Sarin) koneet kaadu tämän kuvatulvan takia!

Ekodesignmarkkinoilla oli myös kosmetiikkapuoli!

Myös äitienpäiväkortteihin löytyi kaupan kortteja kivempia vaihtoehtoja! 


Kaikenkaikkiaan Turku Design Festivalit tuntui oikein lämminhenkiseltä tapahtumalta, jonne haluan varmasti myös ensi vuonna, mikäli sellaiset järjestetään! Harmi, että säät ei tänä vuonna varsinaisesti suosineet, mutta eiköhän meininki ole ollut joka paikassa silti hyvä!

-Mira

4 kommenttia:

 1. Turku <3

  Mää bloggasin teille tunnustuksen näin heti blogin alkutaipaleella :) Terkut Hannalle, vois jo kohta taas nähdä!

  VastaaPoista
 2. Hassua löytää oma kuva teidän blogista! Siis kolmas alhaalta päin, kuvaan on päässyt mun ponnari ja tennari sekä Taulun ja Tapetin koju:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, että olet bongannut itsesi :)

   Poista