perjantai 11. toukokuuta 2012

Turku Design Festival - torstai vol.2

Noniin, palataas vielä Turku Design Festivalien torstaipäivään! Matka jatkui siis Kultatalolta kohti Maariankatua ja leenaelina-liikettä. Liike oli pieni, mutta sitäkin söpömpi ja keskittyi lähinnä sisustustuotteisiin; liikkeestä löytyi kaikkea tyynyistä säilytyslaatikoihin ja lampuista keittiöpyyhkeisiin. Jotain tarttui mukaankin ja ainakaan kavereille sen tuotteen arvaaminen ei liene vaikeaa, koska olin muodostanut kyseisestä esineestä jonkinasteisen pakkomielteen... Harvemmin harrastan tällaista pakkomielteilyä, mutta nyt kävi näin. Leenaelinassa oli tarjolla myös mehua ja keksejä, joten kostutimme kurkkuamme lasillisella mehukattia, nam! Liike tarjosi niin suomalaisia kuin ulkomaisiakin merkkejä, mutta kaikissa yhteissä oli upeat puhtaat värit ja kuosit. Mieltä lämmitti erityisesti pienet termospullot, joissa seikkailivat bambit, pöllöt ja robotit. Myös upeat lamput ja värikkäät sisustustyynyt olisin voinut kotiuttaa meidän olo- tai makuuhuoneeseen.


Saksalaisen Heicon lamppujaNäissä söpöissä pikkuisissa sisustusliikkeissä iskee aina hirveä sisustusvimma ja tekisi mieli vaihtaa omat rumat tavarat mihin tahansa tuotteeseen...

Noh, matka jatkui kuitenkin taas eteenpäin. Seuraavaksi reitillemme osui Brahenkadulla pieni vaate- ja sisustusliike Muodossa. Jostain syystä olen kuvannut vain sisustustuotteita, vaikka vaatteitakin liikkeestä löytyi. Sisustusmerkeistä löytyi mm. Muovo, Nonodd, Ferm living ja Inla. Vaatteista edustettuina oli ainakin Minni f. Ronya ja T:mi Hippapuku. Kuvissa näkyy myös upeita Terhi Pölkin jalkineita.

Tästä jatkoimme matkaa kohti Vanhaa Suurtoria, josta kuului musiikkia, joten pakkohan sinne oli paikalle mennä. Kyseessä oli ilmeisesti hää- ja juhlapukujen muotinäytös, jota jäimme hetkeksi katsomaan. Koska häät eivät kuitenkaan ole ajankohtaiset, jatkoimme matkaamme. (Ja tietenkin heti kun olimme muutaman kymmenen metrin päässä näytöslavasta, itse turbonainen Aira Samulin asteli lavalle!!)
Matka jatkui Brinkkalan Outolintuun, joka myy pääasiassa taidekäsityötä. Tiia löysi itselleen Kiss Kiss-karkkipapereista tehdyn pussukan ja itsekin ostin sieltä äitienpäivälahjan. Liikkeessä oli myös pieni galleriatila, mutta ikävä kyllä en muista kenen tekemiä työt olivat...Seuraavaksi kävelimme taas Hämeenkadulle ja itselleni käynti Televisio-liikkeessä oli jo toinen saman päivän aikana. (Illalla tarjottavalla kylmällä valkoviinillä, vaahtokarkeilla ja arpajaisilla ei ollut osuutta asiaan.) Liikkeessä myytäviä merkkejä tulikin lueteltua jo edellisessä postauksessa, joten sieltä ne löytyy!

Katri/N

Viini melkein jo juotu :(

Tiia tsekkailee Globe Hopen laukkuvalikoimaa

Harmi ettei tää ollu myynnissä!


Tää on ilmeisesti joku pakollinen peilipose.


Ikävä kyllä emme tällä kertaa voittaneet arvonnassa, mutta mieli oli siitäkin huolimatta iloinen ja matkamme jatkui pienen epäröinnin kautta vielä RCM-liikkeeseen, joka sijaitsi lähellä Taideakatemiaa Linnankatu 63 b 12:ssa. Matka oli sen verran pitkä, että kuvailin tietysti Turun upeita nähtävyyksiä kuten föriä ja jokilaivoja!


Legendaarinen Ukkopekka

Turussa kasvaa jopa palmuja! Niin etelässä se on!

Föri!
Tää Turku Energian piippuhan on nykyään yksin Turun tunnusmerkeistä. Kyseessä on länsimaisen kauneuden matemaattinen määritelmä! Jos kiinnostaa tietää lisää, tietoa löytyy mm. täältä.

Kävely alkoi jo painaa jaloissa, mutta kävely palkittiin, koska liikeessä oli lämmin tunnelma, hyviä tuotteita ja vieläpä kahvila. Kahvilassa emme tosin ehtineet mitään nauttia, koska mun piti ehtiä bussiin. (Lietoon ei tässä vaiheessa iltaa mennyt busseja enää kuin tunnin välein...) Liikkeestä löytyi jotain mukaan vietävääkin, mutta palaan niihin taas toisessa postauksessa! Tällaisen liikkeen näkisin mieluusti myös Tampereella! (Kuvat alkaa ikävä kyllä olla tässä vaiheessa jo melko heilahtaneita niin väsymyksen kuin pimeydenkin johdosta eikä asiaa ainakaan auta yhtään tuo pikkupokkari :D)

Tässä vaiheessa alkoikin jo olla kiire ehtiä bussiin, joten ei muuta kuin jalkaa toisen eteen ja kohti keskustaa. Luonnollisesti myös vettä alkoi sataa tässä välissä, mutta päivä oli ollut onnistunut ja ulkona oli melko lämmin, joten ei sade niin paljoa haitannut. Jäin kuitenkin bussista väärällä pysäkillä ja jouduin kävelemään hieman enemmän ja se kyllä vähän harmitti :D Lopulta pääsin kuitenkin kotiin pehmeän peiton alle lämmittelemään! Oli hyvä päivä!

Tänään olis tarkoitus lähteä taas katsomaan mitä Turulla on tarjottavana muun muassa parin näyttelyn, muotinäytöksen ja Manillan kevätfestien merkeissä. Tosin ulkona näyttää vielä vähän ankealta, mutta toivottavasti sää siitä kirkastuisi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti