perjantai 14. syyskuuta 2012

Matkalta ja sen varrelta

Huh. Aikaa on taas vierähtänyt sitten viime postauksen. Kaikenlaista hässäkkää tässä välissä on ollutkin. Mistähän sitä lähtisi purkamaan tätä kulunutta kuukautta.


No, aloitetaan vaikka siitä, kun käytiin Ensimetrissä reilu kuukausi sitten. Siinä vaiheessa luultiin, että homma olisi melkolailla selvä; lainahakemusta voitaisiin alkaa tekemään, starttirahaa hakemaan ja sitä myöten yritystä perustamaan. Kuinka väärässä olimmekaan... Meille kerrottiin, että lainaa ei tulla saamaan, ennen kuin ensimmäiset mallikappaleet ovat valmiit ja jälleenmyyjiä on jo olemassa. Siinä kohtaa tuntui lähinnä siltä, että tässäkö tämä nyt oli. Ei rahaa, ei mallikappaleita. Ei mallikappaleita, ei jälleenmyyjiä. Ei jälleenmyyjiä, ei yritystä. Hermoromahdus kesti onneksi vain päivän ja seuraavana päivänä oltiinkin jo lähinnä täynnä taistelutahtoa. Ei siis auttanut muu kuin alkaa hommiin.Nyt ollaan tässä kuukauden aikana käyty Tukholmassa etsimässä kankaita kangasmessuilta (ja löydettykin ehkä muutamia), suunniteltu tuotteita, etsitty tekijöitä tuotteille, tehty mallikappaleita, suunniteltu neulekuoseja ja tehty niitä uudelleen, tehty värjäyskokeiluja, pohdittu nettisivuja ja malliston kuvauksia ja vaikka mitä! Kaikki ei tietenkään ole mennyt suunnitelmien mukaan, vaan eteen on tullut niin sairastapauksia, materiaaliongelmia, ohareita yms. Mitään sen suurempaa stressiä ei sen yhden hermoromahduspäivän jälkeen ole kuitenkaan ollut. Ongelmia tulee ja niitä tulee jatkossakin, mutta niistä selvitään tavalla tai toisella. Ehkä jatkossa täytyy muistaa, että jos aikatauluttaa asioita, pitää aika ehkä jopa tuplata. Aina tulee vastaan asioita, joita ei voi ennakoida, vaikka kuinka yrittäisi. Tällä hetkellä kuitenkin ollaan positiivisin mielin menossa kohti tulevaa!Tällä hetkellä tavoitteena olisi saada malliston mallikappaleet mahdollisimman nopeasti valmiiksi ja kuvattua,  teetettyä nettisivut ja käyntikortit, tehtyä lookbook ja ennen kaikkea hommattava jälleenmyyjiä. Jos ja kun nämä asiat saadaan hoidettua, voidaan alkaa perustamaan yhtiötä kunnolla ja tuottamaan vaatteita ihan myyntiinkin asti. (Tätä ennen pitää tehdä myös laina- ja starttirahahakemus ja hoidettava muita paperihommia niin pankissa, vakuutusyhtiössä kuin tilitoimistossakin.)Tämän kaiken ohella ollaan hommattu myös meidän ensimmäinen harjoittelija - ihana Pipsa - joka auttaa
meitä ihan kaikessa ja jonka kanssa ollaan suunniteltu muun muassa tulevia tapahtumia. Tavoitteena olisi saada ainakin avajaiset pidettyä sekä järjestää tulevana Ravintolapäivänä kiva tapahtuma meidän työhuoneelle! Kannattaa siis pysyä kuulolla!

Aikamoista meininkiähän tää on ollut ja tulee varmasti olemaankin, mutta tällä hetkellä tuntuu, että hyvä tästä vielä tulee!

Meidän ensimmäiset neulemallikappaleet! Sanomattakin kai selvää, että innoissamme ollaan!

Ps. Kuvituksena meidän Tukholman reissun kuvia (tosi vähän niitä tuli kyllä otettua :( ). Kuvia on niin kangasmessuilta kuin ihanasta neulelankoja myyvästä liikkeestä Happy Colorista! (Josta ostin tuttuun suomalaiseen tapaan mustaa lankaa.....)

5 kommenttia:

 1. Mahtavaa, ei muutakun jaksamista ja tsemiä :) Innolla seuraan teidän etenemistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee jee :) Eiköhän tässä pian tuu vähän enemmänkin seurattavaa, kun saadaan homma täysillä käyntiin!

   Poista
 2. Ankkurineule on ihan MIELETÖN! Ja tsemppiä tytöt, mäkin seuraan innolla teidän etenemistä :)

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä. Mä kuolaan tota lanka-kauppaa.

  VastaaPoista
 4. Kiitos ihanat! Ankkurineuleesta tulee toivottavasti pian lisää kuvia :) Lankakauppa oli ihan huippu ja siellä oli mahtava myyjäkin.

  VastaaPoista